אז סיימתם את הקורס, תרגלם המון סימולציות ואתם מרגישים סופר מוכנים. אבל איך באמת נראה יום המבחן? מה צריך להביא? איפה כדאי לשבת? מתי צריך להגיע לכיתה? מתי יגידו לכם להפוך את הדף? מה הבוחנים אומרים? על כל שאלות אלו ועוד נרחיב בעמוד שלפניכם.
רשימת ציוד לבחינה
- תעודת זהות, ניתן להגיע גם עם דרכון בתוקף – תעודות אחרות מלבד ת.ז או דרכון לא יתקבלו.
- זימון לבחינה (אפשר גם מהפלאפון) בעזרת זימון זה תדעו להגיע לכיתה הנכונה.
- לפחות 4 עפרונות מחודדים.
- מחק, חשוב לבדוק שהמחק לא נמרח (עלול לפגוע במראה של החיבור ולהאט אתכם)
- שעון עצר
- בקבוק שתייה (אנו ממליצים על לא יותר מ500 מ”ל כדי להימנע מהפסקות שירותים תכופות מדי)
- חטיפים מזון – זכרו שמדובר במבחן ארוך
- ג’קט מעיל – פעמים רבות המבחן מבוצע בכיתה ממוזגת וקרה, הגיעו מוכנים לכך.
- אטמי אוזניים – ניתן להשתמש באטמי אוזניים שאינם מחוברים בחוט (לא חובה להביא אך מומלץ)
זמנים
אנו ממליצים להגיע לבחינה כשעה לפני הבחינה, כלומר במידה ומועד הבחינה ב9:30 (זהו מועד הבחינה של רוב הנבחנים) יש להגיע ב8:30. יום הבחינה הוא לא יום שאתם רוצים שיהיה בו אפילו סיכוי קל לאיחור, ולכן מומלץ להקדים ולהגיע בשעה זו, בנוסף ניתן להיכנס לכיתת הבחינה כבר ב9:00 לתפוס מקום ולהתרגל לסיטואציה.
8:30 השעה שבה אנו ממליצים להגיע לבחינה
9:00 פתיחת הכיתות, החל משעה זו ניתן להתיישב בכיתה שבה תבחנו
9:25 שעת סגירת הדלת, בשלב זה התיקים שלכם יושארו בקידמת הכיתה, והבוחנים יחלו להקריא את ההוראות ואת כללי הבחינה.
9:45 (בערך) תחילת מטלת הכתיבה, מטלת הכתיבה נמצאת בחוברת נפרדת משאר הבחינה, לאחר 30 דקות בדיוק, הבוחנים יאספו את מטלות הכתיבה
10:15 כעת הבוחנים יסבירו כיצד לסמן בצורה נכונה את התשובות על גבי דף התשובות, כיצד תיראה השחרת אליפסה טובה ומהי השחרה שגויה, בנוסף תתבקשו לסמן תשובה בשדה “שאלות לדוגמה”.
10:20 תחילת פתירת הפרקים, מרגע זה פתרו ברצף את 8 הפרקים, 20 דקות לכל פרק.
13:00 סיום הפרק האחרון, תתבקשו להפסיק לסמן בדף התשובות ולהניח עפרונות. לאחר מכן הבוחנים יאספו את דף התשובות ויחלקו לכם דף משוב על הבחינה.
13:10 לאחר שכל הנבחנים יסיימו לענות על המשוב, ניתן יהיה לצאת מהכיתה וללכת הביתה, את הציונים תקבלו לאחר כחודש עד חודש וחצי ממועד הבחינה.
טיפים של סימפלקס לבחינה
- מומלץ להגיע למוסד הלימודים שבו תבצעו את הבחינה כמה ימים לפני הבחינה ולמצוא את הכיתה שלכם, אם ניתן מומלץ לעשות בה סימולציה. פעמים רבות קשה למצוא את הכיתה, ולכן עדיף להימנע מסיטואציה מלחיצה זו ביום הבחינה ולהגיע לכיתה מבעוד מועד. במידה ואתם נבחנים באוניברסיטת חיפה – ניתן להתייעץ עם מוישיק אביטל על מיקום הכיתה. במידה ואתם נבחנים בטכניון ניתן להתייעץ עם אלון דוד ליעד על מיקום הכיתה.
- ביום שלפני הבחינה לא לומדים! הבחינה הפסיכומטרית היא קשה פיזית ונפשית, מגיע לכן יום חופש לפניה על מנת להגיע רעננים וחדים לבחינה!
- עדיף לשבת רחוק מהבוחנים (התקדמו לסוף הכיתה), היו מקרים רבים בעבר שתלמידים התלוננו על רעש שמגיע מהבוחנים, הקדימו תרופה למכה ושבו רחוק מהם.
- נסו לשבת במקום שאיננו ממוקם מתחת לפתח של מזגן, הבחינה הפסיכומטרית ארוכה והתמודדות עם קור או אי נוחות תפגע בריכוז שלכם.
- אנו ממליצים להגיע עם אטמי אוזניים, תמיד יש קצת רעש רקע בבחינה (תלמידים שאוכלים שיפוצים בוחנים וכו’) אטמים אלו יסייעו לכם להתעלם מרעשים אלו ולהתרכז בהצלחה בבחינה.
- לבוש– הגיעו עם בגדים נוחים, זה לא הזמן להרשים בבגדים הכי יפים בארון. בחרו משהו נוח ובמידה ואתם סובלים מקור זכרו להביא לבוש ארוך.
- הימנעו מדיבורים על הבחינה עם שאר התלמידים לפני הבחינה, בשלב זה שיחות אלו לא יעזרו לכם וגרוע מכך הן עשויות להלחיץ אתכם – אין סודות כולם מכירים את המבחן ואף שיחה כזו לא תסייע לכם.
- אנו ממליצים לבדוק כבר לפני הבחינה היכן נמצאים השירותים הקרובים ביותר לכיתת הבחינה.
- במבחן הפסיכומטרי לכולם יש רגעי משבר. זכרו שהם צפויים להגיע, ולכן הכינו מראש משהו לרגע משבר זה. אוהבים שוקלד? הביאו שוקלד לרגע זה או כל דבר אחר שעשוי להרגיע אתכם ולהחזיר לאיפוס.
- קללת פרקי 6-7-8, בפרקים אלו העייפות מתחילה לדבר. זכרו שאתם בתחרות במידה ולא תשברו ותצליחו לשמור על ריכוז מקסימלי בשלב זה תוכלו לקבל את הציון המבוקש ולהתקבל למקצוע שאתם רוצים ללמוד.
- הלך לכם לא טוב בפרק? בדרך כלל אתם עונים על 18 שאלות וכאן הצלחתם בקושי 12 ? זה פיילוט אל תדאגו זה לא יפגע לכם בציון. נכון שאין לנו דרך לדעת שזה אכן פיילוט אבל אם עשיתם המון מבחנים בעבר אין סיבה שתצליחו כמות שונה במבחן האמיתי, בנוסף גם אם זה לא פיילוט עדיף לנו פסיכולוגית לחשוב שהוא פיילוט (רק בסוף הפרק!)
- אם קרה לכם בעבר שעשיתם טעויות רבות בפרקים הראשונים, שקלו לעשות חימום בבוקר הבחינה (של תרגילים קלים) שימו לב שיש לנסות טיפ זה ראשית בסימולציה – רק אם הוא עזר לכם בסימולציה בצעו אותו גם ביום הבחינה.
חוקים וכללים
- אסור לעבור בין פרקים ללא הוראה מפורשת מהבוחנים. שימו לב שבבחינה הפסיכומטרי כל פרק הוא בצבע אחר ולכן קל מאוד לזהות נבחן שנמצא בפרק הלא נכון.
- אסור לצאת לשירותים בזמן שבין החיבור לבין תחילת שאר הבחינה, בכל זמן אחר ניתן לצאת לשירותים עם ליווי של בוחן.
- הבוחנים יודיעו על הזמנים בשני מועדים בכל פרק – כאשר נותרו עוד 5 דקות לפרק, וכאשר צריך לעבור לפרק הבא.
- במידה והגעתם לכיתת הבחינה ב9:25+ לא ניתן להיבחן בה – אך קיימת כיתת מאחרים ולכן אל דאגה, עדיין תוכלו לבצע את המבחן במועד.
- ניתן ללכת הביתה בסוף המבחן רק לאחר מילוי שאלון המשוב על הבחינה.
אתם עברתם את קורס הפסיכומטרי המקיף ביותר בארץ, פתרתם כמות סימולציות ענקית, אין סיבה בעולם שלא תצליחו ותשיגו ציון מדהים כמו תלמידי עבר רבים שלנו.
בהצלחה!!!
3 סיבות שבגללן תלמידים לא מצליחים לשפר את ציון הפסיכומטרי
לחץ וחרדות – לחץ יכול להיות גורם משפיע כשמדובר במבחן על זמנים. בכל סימולציה, זכרו: עבדתם קשה, אתם יודעים את החומר ולחץ מיותר לא יעזור לכם בבחינה. נתקעים על שאלות…
שלושה שלבים לפתרון אנלוגיות בזמן הקצר ביותר
פירוש האנלוגיה – עלינו להבין את המילים המוצגות באנלוגיה, זה הבסיס לפתרון שאלות אנלוגיות ולכן אוצר המילים גדול יעזור בפתרון השאלה. הגדרת המילה – בנו משפט המגדיר יחס בין שתי…
איך תוסיפו לעצמכם עוד 3000+ שאלות לתרגול לפסיכומטרי?
צריכים עוד תרגול? גלו איך תוכלו להוסיף לעצמכם מעל 3000 תרגילים נוספים מבלי לפוגע בסימולציות העתידיות שלכם ומבלי להתקדם קדימה בשיעורי הבית.
5 טעויות נפוצות שתלמידי פסיכומטרי עושים בתקופת הקורס
5 טעויות נפוצות שתלמידי פסיכומטרי עושים בתקופת הקורס
חלוקת זמנים מומלצת בבחינה הפסיכומטרית
כמה זמן צריך להקדיש לכל נושא בבחינה הפסיכומטרית?
שאלון כמות שעות ביום
כמה שעות למידה ביום אתם צריכים להקדיש לפסיכומטרי? כמה סימולציות כדאי לכם לפתור